3,5-2000KVA STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ

 Statik Regülatörde Düzeltme Hızı:

     Statik regülatörler şebekenin ilk periyotlarında gerilimdeki değişimileri farkediyor bir periyod (20 milisaniye)de çıkış gerilimini 220V +%2 aralığına alıyor.Eski ürün   olan servo motorlu voltaj regülatörü değişen şebeke voltajının düzeltmek için bir motor tarafından sürülen fırçaların değişken olan transformatörün çıkış gerilimini   ayarlamasıyla sağlanmaktadır. Bu yapılan işlem hızlı bir şekilde meydana gelen şebeke voltaj değişimlerinde yavaş bir şekilde cevap vermek anlamına gelmektedir.   Çıkış voltajının düzeltme hızı saniyeler değerlerine sahip olduğu için onun beslediği günümüzde kullandığımız çağdaş elektronik ürünler için oldukça yavaş olmaktadır.   STATİK REGÜLATÖR aletleri yüksek ve ani akımlara dayanıklı, yarı iletken elemanları olan,(thyristör) sayesinde yüksek kalkış akımı gerektiren yüklere çok hızlı bir   biçimde cevap vermektedir. Bu yarı iletken olan elemanlar 20 milisaniye için nominal akımın tam olaraj10 katına dayanabilmektedir. Eski ürünüz olan servo   regülatörlerde ise asenkron motorun kalkış demerajlarında, mevcut fırçaların kontak noktalarında kontak direnci nedeni yüksek sıcaklık olacaktır. Transformatörün ve   fırçanın yüzeylerinde tahribat meydana gelmektedir.

 Statik Regülatör Distorsiyon İçermemektedir:

     Statik regülatör ürünlerinde, gerilim regülasyonunu statik elemanlarla olan (thyristör) STEP_UP/DOWN yöntemleriyle sero transger mantığı ile   gerçekleştirmektedir.Üründe akım transferi sıfır geçişlidir.Dolayısıyla harmonik içermemektedir. Regülatöre bağlı alıcılara giden en düşük ve en yüksek seviyedeki   gerilim değerlerini sınırlar. Kullanıcı bu değerleri ve değerlerin aşılması durumunda alıcılara giden voltajı kesme zamanını ön-paneldeki yönetim arayüzünden   ayarlayarak kontrol edebilir. Ön panelde bu işlem çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

     Kurgulanan ürün gücünün çekeceği nominal akımların, ayarlanan akım tolerans değerlerinin daha üst seviyelerinde olması, zaman ve akım grafiklerinin aşılması ve   akımın yükselme hızının tablo değerlerindeki farkları sorgulanarak koruma sağlanmaktadır.

​     Şebekede, mikrosaniye mertebesinde oluşan yükselme, ani çökme ve binlerce voltluk gerilim sıçramalarına karşı alıcıları koruyan” etkili koruma devresi ”   mevcuttur.Koruma devresi genelde hem asimetrik hem de simetrik gerilim dalları şeklinde çalışır. Tam anlatım ile hatlar arası ve hatlar arasından da toprağa   iletilmektedir.

​     Koruma devresi; peki neden oluşmaktadır?Bu devre hızlı tepki gösteren supressör diyotlardan meydana gelen üç kademeli mevcut koruma devresi, varistörlerle   orta koruma kademesi ve güçlü gazlı aşırı gerilim ileticileri ile kaba koruma olarak desteklenirler. Koruma aşamaları birbirinden ohmik dirençlerle aracılığı ile ayrılmıştır.   Bu, aşırı gerilimlerin baskılanarak sınırlandırılması ve darbe akımların saptırılması gerektiğinde koruma devresinde gücün en uygun biçimde dağılmasını   sağlar.Böylece alıcılara şebekeden gelen aşırı gerilim binmesi mümkün olmayacak biçimde etkili koruma sağlanmış olur.

​     Regülatör cihazının paneli üzerinde açma / kapama özelliği mevcuttur. Aşırı Akım, aşırı gerilim, düşük gerilim ve çıkış kısa devreleri gibi durumlarda cihaz elektronik   olarak koruma altına alınmaktadır ve çıkış, hızlı bir şekilde kesilir. Mekanik ayraç olarak kompakt şalter açtırılarak extra güvenlik elde edilmiş olur. Bu özellik 200kVA   ve üstü güçlerde uygulanmaktadır. Harmonik Eliminasyon özelliğinin yanında mevcut yük akımının %20’i kadarının yarı iletken üzerinden geçirilmesi, düşük maliyet ve   desistemin güvenirliliğinin artmasına yardımcı olmaktadır.

 Statik Regülatör LCD ön panel:

     Ön panelde üzerinde bulunan diyagram aracılığı ile cihazın çalışma durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı dil seçeneklerini destekleyen LCD ekranı   sayesinde cihazın giriş ve çıkış değerleri ( gerilim, akım, frekans ) okunabilmekte ve aynı zamanda kalibre edilebilmektedir. Giriş gerilimi üst ve alt seviyeleri regüleli   çıkış gerilimi üst ve alt seviyeleri, çıkış gerilimi, koruma üst ve alt seviyeleri,aşırı yüksek ve aşırı yüksek gerilim kesme zamanları, gerilim kalibrasyonu için pozitif ve   negatif polarite ayarları şifre kullanarak tamamen cihazı yöneten kişinin kontrolüne sunulan parametrelerdir.

 

 Statik Regülatör

     Statik regülatör bünyesinde hiçbir şekilde hareketli parça içermeyen bir gerilim regülatörüdür. Voltaj   regülasyon işlemini tamamı ile mikrokontrolör denetiminde digital teknolojinin tüm nimetlerini kullanarak   milisaniyeler kadar küçük zaman dilimlerinde yapılmaktadır. Eskiyecek aşınacak, bakıma ihtiyacı olan   hiçbir parçası yoktur.Bunun tam tersine  klasik üretim olan servo motorlu voltaj regülatörleri ise degişken   trafo firçaları, fırça yatakları, motor kollektörleri gibi mekanik sürtünmeli parçaları hızlı bir şekilde aşınma   meydana getirmektedirler.Ağır yükler altında sürekli çalışmada trafonun yüzeyinde aşınmalar ve ısınma   olduğu gibi gerilim kesintileri de olabilmektedir.

​     Tamamen thyristör kontrollü, mikrokontrolör denetimli olup digital teknolojiyle entegre bir   biçimde çalışmaktadır. Bundan dolayıdır ki, şebeke geriliminin tehlikeli  derecede yüksek veya düşük   gelmesinde, aşırı ısı, aşırı akım ve çıkış kısa devresi gibi normal olmayan durumlarda alet   hem  kendisini koruyor hemde beslediği yükü korumaktadır. Tüm güçlerde EMI ve RFI filtreleri standart olarak   mevcuttur.

gallery/adsız0